Aromat żywności od analityka do producenta i konsumenta

Nadrzędna kategoria: Wiadomości Naukowe

Oddział Polskiej Akademii Nauk w Poznaniu zaprasza na wykład pt.: Aromat żywności – od analityka do producenta i konsumenta, który wygłosi prof. dr hab. Henryk Jeleń, członek korespondent PAN. Podczas wykładu poruszone zostaną m.in. zagadnienia analizy żywności, w szczególności chemii i analityki związków tworzących aromat żywności a także rozwój metod analizy związków lotnych i zapachowych z wykorzystaniem technik separacyjnych i sprzężonych.

Prof. dr hab. Henryk Jeleń z Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu wygłosi prelekcję podczas części otwartej 89. sesji Zgromadzenia Ogólnego Oddziału PAN w Poznaniu.

Spotkanie odbędzie się w czwartek, 8 grudnia 2016 r. o godz. 12.00 w Sali Dużej Ośrodka Nauki PAN przy ul. H. Wieniawskiego 17/19.
Wstęp wolny.